Натриевият хлорид (готварската сол) е основна хранителна добавка и играе важна

...
Натриевият хлорид (готварската сол) е основна хранителна добавка и играе важна
Коментари Харесай

3 признака, че прекаляваме със солта в храната

Натриевият хлорид (готварската сол) е съществена хранителна добавка и играе значима роля във физиологията на индивида. Тя доставя нужните електролити на тялото, които вземат участие в преноса на сигнали от мозъка към нервите, а те от своя страна към мускулите и органите. Дефицитът на електролити може да докара до провал в тази нежна уравновесена и взаимносвързана система.

Другата прекаленост също е нездравословна за здравето, даже рискова в някои случаи. Ако консумирате прекалено много сол, това има своите странични резултати и предпоставки за развиване на неприятни признаци, както и някои болести, свързани с несъразмерното количество сол в тялото.

Кои са знаците, че прекалявате със солта?

Консумирате най-вече модифицирани храни

Солта е натурален консервант. Тя се употребява в съвсем всички модифицирани и подготвени храни, които купувате пакетирани. Ако те са съществена част от менюто ви, а не приготвената от вас храна, в която вие определяте какво количество сол да се съдържа, значи вероятността да консумирате повече сол от целесъобразното, е огромна.

Дехидратирани сте

На вечеря сте похапнали пържени картофки, пица или бургер. Вероятността те да са донесли повече сол на организма ви е много огромна. Това автоматизирано кара тялото да употребява всичките си налични ресурси с вода, с цел да се оправи с несъразмерното количество сол. Това ви прави обезводнени в лека степен, което може да докара до главоболие, стомашни неразположения, отичане, газове. Ако в картинката е намесен и алкохол, вероятността да сте обезводнени, е още по-голяма.

Чувствате се подути

Подуването се усеща освен в региона на корема и талията, само че и в крайниците и по лицето, изключително към очите. Вероятно ви се е случвало заран да не можете да сложите обичания си пръстен на пръста си. Това е симптом на арестувани непотребни течности в организма, които провокират отичане на цялото тяло.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР